4-9 yaş arası öğrencilerimizin grup şeklinde yapılan derslerimizde esneklik, kondisyon, estetik ve bedensel gelişimin kazanılması hedeflenir. Jimnastik özellikle okul öncesi dönemde, çocuklarımıza kazandırdığı beceriler gereği tüm spor dallarının temelini oluşturmaktadır.  Ayrıca;
  • Dengeli bir vücut gelişimi sağlar, çekirdek kasları güçlendirir ve vücut kontrolünü artırır.

• Denge egzersizleri, sporcuların vücutları üzerinde tam kontrol kazanmalarına yardımcı olur.

• Tekrarlı egzersizler, kasların dayanıklılığını artırır ve uzun süreli fiziksel aktivitelere karşı direnci güçlendirir.

• Zihinsel odaklanma, problem çözme ve hafıza gibi bilişsel yetenekleri geliştirir.

• Rutin antrenmanlar ve disiplinli bir program, sporculara yaşamlarında genel olarak disiplin uygulama alışkanlığı kazandırır.

• Arkadaşlarıyla olan etkileşimler, sosyal becerilerin gelişmesine katkıda bulunur.

• Sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimi de destekleyen bir spor dalıdır. Bu nedenle, jimnastik, sporculara kapsamlı bir yaşam beceri seti kazandırmaktadır.