ABC OKULLARI SAĞLIK BİRİMİ

Okulumuzda acil tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri veren iki adet donanımlı revirlerimize bağlı olarak iş yeri hekimi ve tam zamanlı hemşirelerimizle kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Koruyucu halk sağlığı hizmetlerinin bir parçası olan okul sağlığı, öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaları kapsar. Bu bağlamda Özel Ankara ABC Okullarında;

• Eğitim öğretim yılı süresince okul yönetimleriyle birlikte çalışarak bina içi ve çevresinde sağlığı tehdit eden unsurlar tespit edilir, gerekli önlemler en ince ayrıntısına kadar uygulanır.

• Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimleri için öğünlerimiz mevsime uygun, temiz ve güvenilir şartlarda hazırlanır. Aylık yemek listelerimiz, yemekhanemizde tam zamanlı bulunan diyetisyen ve gıda mühendisi ile ortak çalışarak sağlıklı ve dengeli olacak şekilde oluşturulur.

• Diyabeti veya besin alerjisi belirtilmiş öğrencilerimizin öğünleri diyetisyenimizle birlikte takip edilir.

• Öğrenciler herhangi bir sağlık sorunu nedeni ile revire başvurmak istediklerinde (Acil durumlar dışında) sınıf öğretmenlerinin veya ilgili müdür yardımcılarının bilgisi dâhilinde revire yönlendirilir.

• Revire gelen öğrencinin gerekli sağlık muayenesi yapıldıktan sonra durumuna göre;
    *sınıfına geri dönebilir,
    *gerekliyse bir süre gözlem altında tutabilir,
    *öğrencinin durumu ile ilgili velisi aranarak onay alındıktan sonra öğrenciye ilaç verilir veya okuldan alınması gerektiği bildirilir.

• Bütün yapılan müdahaleler gün içerisinde kayıt altına alınıp K12 Veli Bilgilendirme Portalı üzerinden velilerle paylaşılır.

• Sağlık birimi ekibimiz tarafından her dönem için öğrencilere ve velilere yönelik sağlık konuları içeren “Sağlık Bülteni” hazırlanır.

• Dönem içinde öğrencilerimizin yaş gruplarına göre “Hijyen Eğitimi” “Ergenlik” “Sağlıklı Beslenme” ve benzeri konularda eğitimler verilir.

• Daha kapsamlı konular hakkında uzman kişiler ya da kurumlarla görüşerek seminerler düzenlenir.

• Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerini takip etmek amacıyla her yıl boy-kilo ölçümleri yapılarak Sağlık Bakanlığı’nın persentil cetveline göre değerlendirilir ve bulgular K12 portalından velilerle paylaşılır.

• Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı” “Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı” gibi uygulamalar velilerimize bilgilendirmek suretiyle sağlık birimimizin koordine etmesiyle uygulanır.