ÖZEL ANKARA ABC OKULLARI

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ

Özel Ankara ABC Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nin hazırlamış olduğu özgün program aracılığıyla öğrencinin zihinsel gelişiminin yanı sıra, kişisel-sosyal gelişimini öncelikli hedef alarak gelişimsel ve önleyici rehberlik hizmetleri sunabilmektir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı, çevresine duyarlı, öz yönetim becerileri gelişmiş, ilkeli, mutlu, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Okul öncesi dönemin gelişimsel özelliklerini de dikkate alarak, öğrencinin fiziksel, duygusal, sosyal ve kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, bireyin kendini ve çevresini tanıyarak, uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesine ve kendine uygun gerçekçi planlar yapmasını hedefleyen çalışmaları kapsamaktadır.