ABC Ufku

Bireyin, toplumun ve dünyanın üstün yararı için çalışan, tüm koşullar karşısında özünü koruyan, dönüşen dünyaya uyum sağlayan, ahlaklı ve donanımlı nesiller yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

ABC Öğretisi

Biz okulu; öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okulun tüm çalışanlarının bir araya geldiği, dinamik bir ekosistem olarak görürüz. Burada her birimiz; bireyin, ülkesinin ve dünyanın üstün yararını gözeterek uyum içinde çalışılması gerektiğine inanırız. Eğitim anlayışımızın temelinde; özüne, ailesine, kültürüne, doğaya ve dünyaya önem veren, merak eden, araştıran, zorluklar karşısında yılmayan, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek vardır. Bu amacı gerçekleştirme yolunda, eğitim sevdalısı ve yetkin öğretmenlerimizle birlikte, öğrencilerimizin özgüvenli, kendini iyi ifade eden, karşılaşabileceği durumlara hazır, donanımlı, yenilikçi ve gelişime açık bireyler olmalarını destekleriz. Bu süreçte öğrencilerimizle birlikte öğrenir, gelişir ve onlara bugünün yetişkinleri olarak rol model olmamız gerektiğine inanırız. Öğrencilerimizin her birinin özüne, mizacına, öğrenme stiline saygı duyar, bireysel yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyerek onlara sağlıklı bir öğrenme ortamı sunarız.

ABC Ailesinin her bir üyesi;

• Etik ve ahlaki değerlere sahip olmak için; sevgi, saygı, dürüstlük, ilkeli olma, güvenilirlik, çalışkanlık, azim, vicdan, merhamet ve adalet kavramlarını benimsemeli, bu doğrultuda yaşamalıdır.

• Yaşam becerilerini geliştirmek için; estetik bir bakış açısıyla, dijital teknolojileri etkin şekilde kullanma beceresiyle, yılmaz ve kararlı bir biçimde; özyönetim, düşünme, araştırma, problem çözme ve iletişim becerilerinde ustalaşmalıdır.

• Toplumsal sorumluluk bilinciyle güçlü bir empati duygusuyla, duyarlı ve özverili bir biçimde tüm insanlığa fayda sağlayacak fikirler geliştirmeli ve eyleme geçmelidir.

ABC Logo Hikâyesi

Toprağımıza ektiğimiz eğitim tohumları ile “yarınlarımızı” özenle yetiştiriyoruz. Her öğrencinin özünü sağlam değerlerimizle güçlendiriyor, ilkelerimize dayanarak onların özgün yetenekleriyle yeşermesini sağlıyoruz. Kökleri bilginin derinliklerine ulaşan, hayalleri göğe uzanan nesiller yetiştiriyoruz.