ÖZEL ANKARA ABC ANAOKULU KAYIT KOŞULLARI

• Özel Ankara ABC Anaokulu Göksu Kampüs ve Batıkent Şubesine kayıt alınacak öğrenciler için; eylül ayı sonu itibariyle 36 ayını dolduran ve 71 ayından gün almış; 3, 4 ve 5 yaş ilkokula hazırlık gruplarındaki öğrenciler anaokuluna kabul edilir.

• Anaokullarına kayıt kabulü ön görüşme ile olmaktadır. Yapılan kayıt görüşmesinin ardından aday öğrencinin kayıt kabulü için öncelikle PDR Biriminden randevu alınması gerekmektedir.

• Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi; önce öğrenci ile bireysel, sonrasında velisi eşliğinde görüşme yapar.

• Okul tarafından oluşturulan öğrencinin gelişim alanlarını değerlendiren envanterler okul rehber öğretmeni eşliğinde aday öğrenciye uygulanarak öğrencinin hazır bulunuşluluğu değerlendirilir.

• Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi tarafından değerlendirme sonucu okul yönetimi ve öğrenci velisi ile paylaşılarak kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU KAYIT KOŞULLARI

Özel Ankara ABC İlkokulu, 1. sınıfa öğrenci alımlarında, öncelikli olarak ABC Anaokullarından öğrenci kabulü gerçekleşir.

Özel Ankara ABC İlkokuluna anaokulu öğrencilerimizin velilerinin tayin, nakil ya da farklı özel sebeplerle kayıt yaptıramamış ve bundan kaynaklı kontenjan boşluğu doğrultusunda dışarıdan öğrenci kabulü gerçekleştirilir.

Dışarıdan 1. sınıfa öğrenci kabul şartları;

• Dışarıdan bir anaokulunda mutlaka 5 yaş grubunda okumuş olmak,

• Ocak ayında Özel Ankara ABC Okullarında kayıt görüşmesi yaptıktan sonra ABC’ li olmaya karar vermek,

• ABC’li olmaya karar verdikten sonra PDR biriminden randevu alarak ‘’ Okula Olgunluk Envanteri’’ ve Ek Dil (İngilizce) değerlendirmesi sonucuna göre okula hazır olduğunu görmek,

• PDR biriminin Aile ile görüşmesi (öğrencinin anne babası ya da 1. Derece ebeveyni) sonucunda ‘’ ABC Velisi Olmak’’ ve ‘’ ABC Öğrencisi Olmak ‘’ kriterlerini karşılıklı konuşarak kabul etmeleri gerekmektedir.

ÖZEL ANKARA ABC İlkokulu’na Ara gruplara (2,3,4) alınacak öğrenciler için;
  • Özel Ankara ABC İlkokulunda ara sınıflarına öğrenci alımında 1, 2 ve 3. sınıflarda mevcut devam öğrencilerimizin kayıt önceliği bulunmaktadır.

• Eğitim Öğretim yılı içerisinde mevcut sınıflarımızdan tayin, nakil ya da farklı özel sebeplerle kayıt yaptıramamış ve bundan kaynaklı kontenjan boşluğu doğrultusunda dışarıdan öğrenci kabulü gerçekleşir.

• Ara gruplarda okuyacak dışarıdan gelen öğrencimizin, kendi sınıf düzeyinde okuma-yazma yeterliliği olmalıdır.

• Sınıf kazanımlarına uygun Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen Bilgisi ve Ek Dil (İngilizce) derslerinden, seviyelerine uygun sorularla hazır bulunuşlulukları değerlendirilir.

• Alınacak öğrencimizin ebeveyni ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimimiz ile görüşme gerçekleşir.

• Gerekli düzeyde başarı gösteren öğrenciler, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi’nin olumlu görüşlerinden sonra kesin kayıt hakkı kazanır.

ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU KAYIT KOŞULLARI

• Özel Ankara ABC Ortaokuluna ilgili mevzuat gereğince, burslu öğrenciler alınır. Burslar, 5. sınıfta öğrenim görecek öğrencilerimize verilir. Başvuru şartları ve değerlendirme, ilgili yönetmeliğe göre yapılır.

• Özel Ankara ABC Ortaokuluna öncelikli olarak Özel Ankara ABC İlkokulundan öğrenci alımı yapılmaktadır. Kontenjan bulunması durumunda dışarıdan öğrenci alımı yapılmaktadır. Özel Ankara ABC Ortaokulunda öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin, 4. sınıf seviyesinde Özel Ankara ABC Okulları Kabul ve Bursluluk Sınavına katılması gerekmektedir. Sınav sonucunda baraj puanı ve mülakatı geçen öğrenciler, başvuru sırasına göre Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.

• Kazanılan burstan ve erken kayıttan faydalanabilmek için son kayıt tarihi belirlenir. Kazanılan burs oranları web sitesinde ilan edilen kayıt ücretleri üzerinden uygulanır.

• Herhangi bir nedenle Öğrenci Kabul ve Bursluluk Sınavına katılamayan öğrenciler için kayıt başvurusu yapıldığında, kontenjan bulunması dâhilinde öğrenci bireysel olarak sınav ve mülakata alınır. Öğrencinin sınav ve mülakatta başarılı olması durumunda kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

• Özel Ankara ABC Ortaokulunda, 6, 7 ve 8. sınıflarda bursluluk sınavı yapılmamaktadır. İlgili sınıflarda kontenjan açılması durumunda kayıt için başvuru yapan öğrencilere belirlenen tarihlerde kendi sınıf seviyesine uygun olarak Öğrenci Kabul Sınavı ve mülakat yapılır. Yapılan sınav ve mülakatta başarı gösteren öğrenciler başvuru önceliğine göre Özel Ankara ABC Ortaokuluna kayıt yaptırmaya hak kazanır.

ÖZEL ANKARA ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ KAYIT KOŞULLARI

Özel Ankara ABC Fen ve Anadolu Lisesine öğrenci kabulünde;

• (Kabul Sınavı) ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KABUL VE BURSLULUK SINAV’INA katılan öğrencilerin aldığı ortalama puanının üstünde puan almasının yanında, (Mülakat) ABC FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KABUL MÜLAKAT KOMİSYONU tarafından yapılacak olan ‘’Bireysel Öğrenci Mülakatı’’ sonucunda komisyon onayı da gerekmektedir.

• ABC Fen ve Anadolu Lisesine öğrenci kabul dilimi ve burs oranları ABC Fen ve Anadolu Lisesi Kabul ve Bursluluk Sınavına katılan öğrencilerin puan ve sıralamasına göre belirlenir.

• Sınav sonuç karnesine, öğrencinin hangi okul türüne hangi burs oranıyla ön kabulünün yapıldığı yazılır. Ön kabulü yapılan öğrenciler, bireysel olarak mülakata alınır ve mülakat sonucuna göre kesin kayıt işlemi yapılır.

• Burs hakkı elde eden öğrenciler, kesin kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmadığında bursluluk ve erken kayıt hakkını kaybederler.