ÖZEL ANKARA ABC OKULLARI

ABC Eğitim Kurumları; kurulduğu 2006 yılından itibaren Ankara’da ulusal ve uluslararası akademik, sosyal ve sportif alanlarda göstermiş olduğu başarılarla adından söz ettirerek eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden yapısıyla eğitime tutkuyla bağlı, deneyimli ve bir o kadar dinamik, öğrenen öğretmenlerden oluşan kadroya sahip bir eğitim kurumudur.

ABC Okulları Ankara Eryaman’da faaliyet gösteren anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve anadolu lisesi okul türlerinde hizmet veren bir eğitim kurumudur. Okulumuz, Millî Eğitim Bakanlığı ilke ve yönetmeliklerine tabidir. Bütün öğrencilerimiz Millî Eğitim Bakanlığı Lise Diploması alır. Buna ek olarak, ABC Okulları; Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) üye okuludur. Ayrıca ABC Okullarının, IB İlk Yıllar (PYP) ve Diploma Programı (DP) otorizasyonları bulunmaktadır.

ABC Okulları; 24.000 metrekare alan üzerine kurulu 33.000 metrekare kapalı alana sahip kampüsü, modern ve ergonomik derslikleri, onlarca sanat, spor ve bilim atölyesi, kapalı spor salonları, yüzme havuzları ile Ankara’nın eğitim üssü niteliğindedir. Eğitim ve öğretimin yalnızca sınıf ortamında kalmaması gerektiğine inanan anlayışı benimseyerek geniş öğrenme ve aktivite alanları ile öğrencilerine bilim, sanat ve spor alanlarında yeteneklerini başarılı bir ürüne dönüştürmeleri için gerekli donanımı sağlamakta ve öğrencilerine kendilerini ve sınırlarını keşfedebilecekleri imkânlar sunmaktadır. Hayatı okula taşıyan etkinlikleri ile öğrenme motivasyonlarını ve becerilerini geliştirirken onların bilime olan ilgilerini, bilimsel süreç bilincini ve eleştirel düşünme becerileri kazanmalarını sağlamaktadır.

ABC Okulları, uluslararası bir bilinçle insanlık yararına çalışan, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, toplumsal sorumluluklarının bilincinde, katılımcı, birlikte çalışmanın önemini kavramış bireyler yetiştirip öğretmen, veli ve diğer tüm paydaşlarıyla birlikte sürekli gelişim içinde bulunmayı amaç edinmiştir.