OKULUMUZDA ULUSLARARASI BAKALORYA DIPLOMA PROGRAMI

ABC Anadolu Lisesi, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı için gerekli başvuruları 2018 yılında yapmış ve 2020 yılı Şubat ayında resmi olarak akreditasyon sürecini tamamlamış ve Uluslararası Bakalorya Dünya Okulları arasında yerini almıştır.

Lisemizde, Uluslararası Diploma Programı 2020-2021 eğitim öğretim yılı eylül ayından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Diploma Programı, okulumuzda 11 ve 12. sınıfları kapsayan, iki yıl süren ve 16-19 yaş arası lise öğrencilerine yönelik bir eğitim programından oluşmaktadır.

ABC Anadolu Lisesi olarak entelektüel titizlik ve yüksek akademik standartların ötesinde, uluslararası anlayışı, çok dilliliği, kültürlerarası farkındalığı ve sorumlu yurttaşlığı teşvik etme ideallerine güçlü bir vurgu yapan bu programı benimserken aynı zamanda T.C. Milli Eğitim Bakanlığının şartlarını da eksiksiz olarak yerine getirerek öğrencilere çift diploma ile mezun olma fırsatı sunar.