Menü
ABC OKULLARI

ÖZEL ANKARA ABC ANAOKULU

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK FAALİYETLERİ

Özel Ankara ABC Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nin hazırlamış olduğu özgün program aracılığıyla öğrencinin zihinsel gelişiminin yanı sıra, kişisel-sosyal gelişimini öncelikli hedef alarak gelişimsel ve önleyici rehberlik hizmetleri sunabilmektir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı, çevresine duyarlı, öz yönetim becerileri gelişmiş, ilkeli, mutlu, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Okul öncesi dönemin gelişimsel özelliklerini de dikkate alarak, öğrencinin fiziksel, duygusal, sosyal ve kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, bireyin kendini ve çevresini tanıyarak, uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesine ve kendine uygun gerçekçi planlar yapmasını hedefleyen çalışmaları kapsamaktadır. 

 

ÖZEL ANKARA ABC İLKOKULU

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK FAALİYETLERİ

ABC İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri, IB PYP felsefesini temel alarak;

    • Bireyin kendisini tanıyarak ev, okul ve topluma uyum sağlaması,
    • Kendi kendini yönetebilmesi,
    • Doğru tercihler yaparak kendini gerçekleştirebilmesi,
    • Sağlıklı etkileşimler kurarak diğer insanlarla huzur içinde yaşaması,
    • İnsani ve temel değerlere sahip olması,
    • Sosyal, psikolojik ve bilişsel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlaması için yetenek-ilgi alanlarını keşfetmesi,
    •  
  • Kendi öğrenmesini takip ederek bilgiye ulaşması için destekleyici çalışmalar yapar.

Yaklaşım ve içerik olarak “Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik” hizmetleri sunmayı amaçlayan ABC Okulları PDR Birimi çalışmaları öğrenen merkezli olup, tüm öğrenen topluluğunun iş birliği oluşturabilmesi için gerekli ortamı hazırlar.

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Çalışmaları

ABC Okulları PDR Birimi Millî Eğitim Bakanlığı ve IB standartlarına göre kendi PDR Hizmetleri özgün müfredatını oluşturmuştur ve çalışmalarının öğretim kısmını bu program ile sürdürmektedir. Ancak Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin öğretim dışında da görev ve sorumlulukları, dolayısıyla öğretim programını da kapsayan geniş bir programı vardır.

PDR Hizmetleri Öğretim Programı

ABC Okulları PDR Birimi ‘IB öğrenen profil özelliklerine sahip, tüm öğrenmelerini edindiği becerilerle kullanan ve eylem olarak ortaya koyan bireyler yetiştirmek üzere konular belirleyerek çeşitli çalışmalar yürütür. Bu nedenle PDR Hizmetleri Öğretim Programı öğrenenin özne olmasını destekleyici bütünleşik bir yapı arz etmektedir. Bu program belirli bir ders süresini kapsamaz. Sınıf seviyeleri ilerledikçe uyumlu ve ilişkili bir biçimde hazırlanan kazanımlar, programda belli dönemlerde odaklanarak çalışılır. Ancak asıl amaç belirlenen bu kazanımların birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar tüm öğrenen topluluğu tarafından ortak bakış açısıyla içselleştirilmesidir.

Davranış Geliştirme Çalışmaları:

    • Rehber öğretmen; okul idaresi ve öğretmenler ile sık sık ve öğrenci odaklı toplantılar yaparak, tüm öğrenciler hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapar.
    • Yıl içerisinde test, envanter çalışmaları, sınıf içi ve sınıf dışı gözlem çalışmaları yürütür.
    •  
    • Tüm çalışmalar ışığında öğrencinin okul ortamına uyumunu ve sosyalleşmesini zorlaştıran, dolayısıyla değiştirilmek istenen davranışlar belirlenir. Ardından ulaşılmak istenen hedef davranışa yönelik, öğrenen topluluğunun ortak bir tutum sergilemesi için çalışmalar yürütülür.  Bu çalışmalar ihtiyaca göre; eğitim öğretim ortamıyla ilgili düzenlemeler, bireysel ya da grup çalışmaları, öğrenci atölyeleri, öğrenci ve veli görüşmeleri, anlaşmalar gibi farklı şekillerde yapılabilir.
    •  
    • Veli ile İş Birliği:

Öğrenen ebeveynleri, öğrenen paydaşlarının olmazsa olmaz üyesidir. Bu nedenle öğrenci gelişimi adına atılacak her adımın birlikte atılması gerekir.

ABC Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, hizmet akışı içinde ailelerle iş birliği yaparak “Anne-Baba Eğitimi” ve “Ebeveyn Rehberliği” uygulamalarına ağırlık vermektedir. Bu amaçla; öğrencilerin ihtiyaç ve sorunları, aile içi ilişkiler, çocuk ve ergenle iletişim, gelişim dönemleri ve gelişim özellikleri, anne-baba tutumları gibi konularda eğitim programları uygulamaktadır. Aynı zamanda ebeveynleri desteklemek amacı ile veli mektupları, bülten ve broşürler, konferans ve seminerler düzenlemektedir.

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından öğrencimizin geçmiş yaşantıları ve kişilik özellikleri hakkında bilgi alma, uygulanacak eğitim programımız ile ilgili bilgi verme ve destek sağlama, yapılan envanter ve test sonuçları hakkında bilgi verme, önleyici ve gelişimsel rehberlik kapsamında yapılan çalışmaların çıktıları hakkında dönüt alma gibi amaçlarla dönemde düzenli olarak veli görüşmeleri planlanmaktadır.

Her çocuk ayrı bir dünyadır. Çocuk eğitimi ise toplumların geleceğini belirleyen ve hayat boyu devam ettirilmesi gereken bir sanattır. Özel Ankara ABC İlkokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi bu bilinçle ulusal değerlerine bağlı, uluslararası bilince sahip; kendisine, topluma ve dünyaya karşı duyarlı bireyler yetiştirme sorumluluğunun farkında olarak çalışmaları planlar ve yürütür.

 

ÖZEL ANKARA ABC ORTAOKULU

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK FAALİYETLERİ

Günümüz eğitim anlayışında her öğrencinin bireysel farklılıkları olduğu kabul edilerek öğrenci merkezli eğitim öğretim anlayışı önem kazanmaktadır. Bu nedenle PDR hizmetlerinin önemi daha da artmaktadır. 

Özel Ankara ABC Ortaokulu Rehberlik Hizmetleri; Öğrencinin kendini daha iyi tanıması, özelliklerinin farkında olması, kendisine açık olan fırsatları ve seçenekleri tanıması, kendisi için gerçekçi kararlar alabilmesi, potansiyellerini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi için yürütülen yardım hizmetlerini esas almaktadır. 

Bu kapsamda ABC Ortaokulu Rehberlik Servisinin çalışmaları aşağıdaki gibidir; 

Alıştırma-Oryantasyon Çalışmaları: Okula yeni başlayan öğrencilerimizin akran grubuna, okul kültürüne, eğitim programına uyum sağlamasını kolaylaştıracak etkinlikleri kapsar. 

Bireyi Tanıma: Öğrencilere en etkili şekilde hizmet sunabilmenin birinci koşulu onları tanımaktır. En temel amacımız, bireyin kendisini tanımasına yardımcı olmaktır. Bunun için hem testler hem de test dışı teknikler uygulanır.

Grup Rehberliği

Öğrencilere yönelik grup çalışmaları, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ya da Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Eğitsel ve mesleki rehberlik ile öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine yönelik olarak grupla rehberlik etkinlikleri düzenlenir.

Grup çalışmalarına katılan öğrenciler, kendi yaşadıkları problemlere sahip başka arkadaşlarının da bulunduğunu görme fırsatı elde ediyorlar. Ayrıca grup ortamında kendilerini daha rahat ifade edebilme olanağı buluyorlar. Bu çalışmalarda öğrencilere sosyal becerilerini geliştirebilme fırsatı bulabilecekleri etkinlikler sunuyoruz.

Akademik Başarıyı Arttırmaya Yönelik Çalışmalar: Okulumuzda öğrencilerimizin sorumluluk alma, plan yapma, zaman yönetimi becerisi kazanması ve verimli ders çalışma alışkanlıkları edinmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimizin akademik başarıları rehberlik servisi tarafından takip edilmekte, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile paylaşılarak değerlendirilmektedir.

Değerler Eğitimi Projesi: Değerler eğitimi programı ile unutulmaya yüz tutan bazı değerleri öğrencilerimize yeniden hatırlatmak, öğrencilerin davranışlarında sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük, özgüven, sorumluluk, iş birliği ve anlayış gibi değerlerin yeşermesi amaçlanmaktadır.

Mesleki Rehberlik: Kendini tanıma (Akademik başarı, hedef ve beklentiler, zayıf ve güçlü yönler v.b.) İlgi ve Yeteneklerini Keşfetme (Test, anket ve envanter sonuçları, gözlem ve görüşme kayıtları v.b.) Meslekler hakkında ilgi uyandırma, bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Sınava Yönelik Çalışmalar: Her dönem belirli zamanlarda yapılan deneme sınavlarının sonuçları değerlendirilir. Öğrenciler ve velilerle paylaşımlar yapılır. Bireysel çalışma planı oluşturma ve zaman yönetimi konularında öğrenci ile görüşmeler yapılır, çalışmalar takip edilir. Sınav sistemiyle ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlenir. Başvuru tarihlerinde gerekli işlemler aile işbirliğiyle tamamlanır. Okul tercihleri döneminde gerekli işlemler yine aile-öğrenci-rehberlik iş birliğiyle yapılır.

Velilerimize Yönelik Çalışmalar

Öğrenci-Veli Oryantasyon Çalışmaları: Okula uyum ve adaptasyon sürecinde problem yaşayan öğrenci ve aileler bireysel olarak desteklenmektedir.

Bireysel Görüşmeler: Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak; velilerimiz ile görüşmeler her dönemde devam eder. Yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda, yapılan çalışmaların geri bildirimlerini yapmak için ya da PDR Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda gerçekleştirilir.

Bireysel veli görüşmeleri randevu sistemiyle yapılmaktadır. Velilerimizin acil durumlar dışında telefonla randevu alarak gelmeleri velilerimize gerekli zamanı ayırabilmek açısından önemlidir. Görüşmelerin içerikleri her öğrenciye ve veliye göre farklılaşmaktadır ve bunda da gizlilik esastır.

Velilere Yönelik Seminerler: Veli ihtiyaçları doğrultusunda;

  • Aile İçi Etkili İletişim

  • Ergenlik Dönemi Özellikleri

  • Sınav Kaygısı

  • Sınav Sistemi

  • Anne-Baba Tutumları vb.

belirlenen konular rehber öğretmenler veya alanında uzman kişiler tarafından sunulmaktadır.

ÖZEL ANKARA ABC ANADOLU VE FEN LİSESİ

REHBERLİK FAALİYETLERİ

Okulumuzda öğrencilerimizin akademik, sosyal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli rehberlik faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu faaliyetler, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak ve onları desteklemek için planlanmıştır.

Öncelikle, her kademede öğrencilerimize yönelik özel rehberlik dersleri sunmaktayız. Bu derslerde öğrencilerimize akademik, sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi konusunda destek verilmektedir.

Rehberlik dersleri, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmak, iletişim becerilerini geliştirmek ve stres yönetimi gibi konuları ele almaktadır.
Okulumuzda öğrencilerimizin akademik, sosyal ve psikolojik durumları düzenli olarak takip edilmektedir. Bu takip sürecinde, öğrencilerimizin başarı düzeyleri, devamsızlık durumları, sosyal ilişkileri ve duygusal durumları gözlem altında tutulmaktadır. Bu sayede, öğrencilerimizin gereksinimleri belirlenmekte ve ihtiyaç duydukları destek sağlanmaktadır.

Ayrıca, öğrencilerimizin düzenli çalışma alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olmak için aylık ödev kitapçığı ve çalışma programı hazırlanmaktadır. Bu kitapçık ve program, öğrencilerimize her ay için ödevlerin ve ders çalışmalarının planlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Rehberlik öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin bu programı takip etmelerini desteklemekte ve gerektiğinde yönlendirme yapmaktadır.

Okulumuzda veli ve öğrenci görüşmeleri büyük bir öneme sahiptir. Rehberlik öğretmenlerimiz, düzenli olarak velilerle ve öğrencilerle birebir görüşmeler yaparak, öğrencilerimizin gelişimini takip etmekte ve gerektiğinde destek sağlamaktadır. Bu görüşmelerde, öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal ilişkileri, ilgi ve yetenekleri gibi konular ele alınmakta ve gerekli yönlendirme yapılmaktadır.

Okulumuzdaki rehberlik faaliyetleri, öğrencilerimizin bireysel ve akademik gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Rehberlik öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmaya, sorunlarla başa çıkmaya ve geleceğe yönelik planlamalar yapmalarına yardımcı olmaktadır. Böylece, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve başarılı bireyler olmaları desteklenmektedir.


9. SINIF REHBERLİK FAALİYETLERİ

BİREYSEL VE GRUP GÖRÜŞMELERİ

Uzman Rehber Öğretmenlerimiz tarafından, öğrencilerimizle düzenli aralıklarla rehberlik görüşmeleri yapılarak öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini takip ediyoruz.
Bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri ve uygulanan envanterler ile öğrencimizin kendi ilgi, beceri ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz.

VELİ GÖRÜŞMELERİ

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

AKADEMİK TAKİP

Öğrencimizin, mevcut ihtiyacına yönelik olarak iki haftalık periyotlarla hazırlanıp verilen ders çalışma programı ile öğrencimizin ders çalışma alışkanlığını geliştiriyoruz. Buna paralel olarak aylık periyotlarla föy ödevlendirme takibi, aylık deneme tarama sınav sonuçlarının takibi ve değerlendirilmesi ile öğrencimizin kazanımlarını destekliyoruz.
Birimimizin öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre belirlemiş olduğu seminerler ile onların kişisel, eğitsel ve sosyal alanlar da gelişmelerine katkı sağlıyoruz.

SEMİNERLER

Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere ve/veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Seminerler, tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.
Verimli Ders Çalışma Sistemi, Ergenlik Döneminde Ebeveyn Olmak, Kariyer Planlama gibi çeşitli konularda seminerler düzenlenmektedir.

‘‘HEDEF BELİRLİYORUM’’ REHBERLİK DERSİ

Her hafta ‘‘Hedef Belirliyorum’’ REHBERLİK dersleri veriyoruz.
Böylece öğrencilerimizin bölüm seçimi ve gelecek hedeflerini belirlemelerine yardımcı oluyoruz.
Rehberlik derslerimizi; öğrencilerimizin eğitsel, sosyal, kişisel ihtiyaçları çerçevesinde yaş ve sınıf düzeylerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Zaman Yönetimi, Öğrenme Stilleri, Etkili Sorun Çözme Basamakları gibi sınıf içi rehberlik faaliyetleri gerçekleştirilir.

BÜLTENLER

Bültenler sene başında Rehberlik Birimi tarafından belirlenerek, veli ve öğrenciyi bilgilendirmeye yönelik olarak hazırlanmaktadır.
Rehberlik Birimi tarafından hazırlanmış olan bültenlerimiz, velilerimiz ile aylık olarak paylaşılmaktadır.


10. SINIF REHBERLİK FAALİYETLERİ
BİREYSEL VE GRUP GÖRÜŞMELERİ

Uzman Rehber Öğretmenlerimiz tarafından, öğrencilerimizle düzenli aralıklarla rehberlik görüşmeleri yapılarak öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini takip ediyoruz.
Bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri ve uygulanan envanterler ile öğrencimizin kendi ilgi, beceri ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz.

VELİ GÖRÜŞMELERİ

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

AKADEMİK TAKİP

Öğrencimizin, mevcut ihtiyacına yönelik olarak iki haftalık periyotlarla hazırlanıp verilen ders çalışma programı ile öğrencimizin ders çalışma alışkanlığını geliştiriyoruz. Buna paralel olarak aylık periyotlarla föy ödevlendirme takibi, aylık deneme tarama sınav sonuçlarının takibi ve değerlendirilmesi ile öğrencimizin kazanımlarını destekliyoruz.
Birimimizin öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre belirlemiş olduğu seminerler ile onların kişisel, eğitsel ve sosyal alanlar da gelişmelerine katkı sağlıyoruz.

SEMİNERLER

Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere ve/veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Seminerler, tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.
Bilişim Suçları, Akran Zorbalığı, Kariyer Planlama, Aile İçi İletişim gibi çeşitli konularda seminerler düzenlenmektedir.

‘‘BÖLÜM SEÇİYORUM’’ DERSİ

Her hafta ‘‘Bölüm Seçiyorum’’ REHBERLİK dersleri veriyoruz.
Böylece öğrencilerimizin bölüm seçimi ve gelecek hedeflerini belirlemelerine yardımcı oluyoruz.
Rehberlik derslerimizi; öğrencilerimizin eğitsel, sosyal, kişisel ihtiyaçları çerçevesinde yaş ve sınıf düzeylerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz.
Test Çözme Teknikleri, Bölüm Seçiminin Önemi, Geleceğe Dair Planlarım gibi sınıf içi rehberlik faaliyetleri gerçekleştirilir.

BÜLTENLER

Bültenler sene başında Rehberlik Birimi tarafından belirlenerek, veli ve öğrenciyi bilgilendirmeye yönelik olarak hazırlanmaktadır.
Rehberlik Birimi tarafından hazırlanmış olan bültenlerimiz, velilerimiz ile aylık olarak paylaşılmaktadır.


11. SINIF REHBERLİK FAALİYETLERİ
BİREYSEL VE GRUP GÖRÜŞMELERİ

Uzman Rehber Öğretmenlerimiz tarafından, öğrencilerimizle düzenli aralıklarla rehberlik görüşmeleri yapılarak öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini takip ediyoruz.
Bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri ve uygulanan envanterler ile öğrencimizin kendi ilgi, beceri ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz.

VELİ GÖRÜŞMELERİ

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

AKADEMİK TAKİP

Öğrencimizin, mevcut ihtiyacına yönelik olarak iki haftalık periyotlarla hazırlanıp verilen ders çalışma programı ile öğrencimizin ders çalışma alışkanlığını geliştiriyoruz. Buna paralel olarak aylık periyotlarla föy ödevlendirme takibi, aylık deneme tarama sınav sonuçlarının takibi ve değerlendirilmesi ile öğrencimizin kazanımlarını destekliyoruz.
Birimimizin öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre belirlemiş olduğu seminerler ile onların kişisel, eğitsel ve sosyal alanlar da gelişmelerine katkı sağlıyoruz.
Öğrencilerimizin; kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine, YKS sistemi öğrenmelerine, bölümleri ve üniversiteleri tanımalarına, düzenli ders çalışma alışkanlığı geliştirmelerine, sınav kaygısı ile baş etme yöntemlerini öğrenmelerine, deneme sınavlarını dikkatli değerlendirmelerine rehber olacak çalışmalar yapıyoruz.

SEMİNERLER

Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere ve/veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Seminerler, tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.
YKS Bilgilendirme ve Veliye Düşen Görevler, Verimli Ders Çalışma Sistemi, Test ve Sınav Teknikleri gibi çeşitli konularda seminerler düzenlenmektedir.

‘‘KARİYERİMİ PLANLIYORUM’’ REHBERLİK DERSİ

Her hafta ”Kariyerimi Planlıyorum’’ REHBERLİK dersleri veriyoruz.
Rehberlik derslerimizi; öğrencilerimizin eğitsel, sosyal, kişisel ihtiyaçları çerçevesinde yaş ve sınıf düzeylerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz.
Böylece öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerine ve üniversite tercihlerine hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz.
11.Sınf ve YKS Hazırlık Süreci, Meslek ve Üniversite Tanıtımları gibi sınıf içi rehberlik faaliyetleri gerçekleştirilir.


12. SINIF REHBERLİK FAALİYETLERİ
BİREYSEL VE GRUP GÖRÜŞMELERİ

Uzman Rehber Öğretmenlerimiz tarafından, öğrencilerimizle düzenli aralıklarla rehberlik görüşmeleri yapılarak öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini takip ediyoruz.
Bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri ve uygulanan envanterler ile öğrencimizin kendi ilgi, beceri ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz.

VELİ GÖRÜŞMELERİ

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

AKADEMİK TAKİP

Öğrencimizin, mevcut ihtiyacına yönelik olarak iki haftalık periyotlarla hazırlanıp verilen ders çalışma programı ile öğrencimizin ders çalışma alışkanlığını geliştiriyoruz. Buna paralel olarak düzenli periyotlarla ödevlendirme takibi, TYT ve AYT sınav sonuçlarının takibi ve değerlendirilmesi ile öğrencimizin kazanımlarını destekliyoruz.
Birimimizin öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre belirlemiş olduğu seminerler ile onların kişisel, eğitsel ve sosyal alanlar da gelişmelerine katkı sağlıyoruz.
Öğrencilerimizin; kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine, YKS sistemi öğrenmelerine, bölümleri ve üniversiteleri tanımalarına, düzenli ders çalışma alışkanlığı geliştirmelerine, sınav kaygısı ile baş etme yöntemlerini öğrenmelerine, deneme sınavlarını dikkatli değerlendirmelerine rehber olacak çalışmalar yapıyoruz.

SEMİNERLER

Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere ve/veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Seminerler, tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.
Sınav Kaygısı ve Çözüm Yolları, Tercihler ve Meslek Seçimleri, Test ve Sınav Teknikleri gibi çeşitli konularda seminerler düzenlenmektedir.

‘’ÜNİVERSİTEMİ SEÇİYORUM’’ REHBERLİK DERSİ

Her hafta ”Üniversitemi Seçiyorum” REHBERLİK dersleri veriyoruz.
Rehberlik derslerimizi; öğrencilerimizin eğitsel, sosyal, kişisel ihtiyaçları çerçevesinde yaş ve sınıf düzeylerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz.
Böylece öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerine ve üniversite tercihlerine hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz.
Test ve Sınav Teknikleri, Sınav Kaygısı, Yüksek Öğretim Programları Tanıtımı gibi sınıf içi rehberlik faaliyetleri gerçekleştirilir.

BÜLTENLER

Bültenler sene başında Rehberlik Birimi tarafından belirlenerek, veli ve öğrenciyi bilgilendirmeye yönelik olarak hazırlanmaktadır.
Rehberlik Birimi tarafından hazırlanmış olan bültenlerimiz, velilerimiz ile aylık olarak paylaşılmaktadır.