• Başvurular www.abc.k12.tr adresi üzerinden İnsan Kaynakları / Başvuru Koşullarımız (Öğretmenlik- Native English Teacher Recruitmen- Diğer) alanlarının altındaki BAŞVURU YAP alanını doldurmak ve özgeçmiş yüklemek veya ik@abc.k12.tr mail adresine ön yazıyla birlikte öz geçmiş göndermek veya kariyer.net üzerinden açık ilanlara başvurmak suretiyle yapılmaktadır. Sistem üzerinde karşılaşılan bir problem olmadığı takdirde başvuru formları ve öz geçmişler elden kabul edilmemektedir.

• Gelen başvurular titizlikle incelenmekte ve ilgili istihdam ihtiyacında, istenilen kriterleri (Bkz: Başvuru Koşullarımız) sağlayan adaylarımız sms, mail veya telefon ile karşılıklı randevu planlanarak ön görüşmeye davet edilir. Belirtilen başvuru koşullarını sağlamayan (Bkz: Başvuru Koşullarımız) adaylara ön görüşme daveti yapılmamaktadır. Bu durumda adayların başvuruları 6 ay süre için Aday Veri tabanımızda muhafaza edilir. (Adayların başvurularını en geç 6 ay içinde güncellemesi gerekmektedir. Güncellenmeyen başvurular geçersiz kabul edilmektedir.)

• Ön görüşme sonrasında gerekli görülmesi halinde yazılı sınav, envanterler uygulanmakta ve öğretmen alımı için gerekli görülmesi hâlinde demo (örnek ders anlatımı) istenmektedir. Ön görüşme kapsamı içerisindeki alan / branş görüşmeleri okul yönetimi ve zümre başkanları tarafından yapılmaktadır. Ön görüşmesini olumlu olarak tamamlayan adaylar sırasıyla İnsan Kaynakları ile çalışma şartları, özlük hakları, yasal hakları ve birçok prosedürü kapsayan görüşme gerçekleştirir. Eğitim yöneticileri ve İnsan Kaynakları görüşmeleri olumlu sonuçlanan adaylar Koordinatör Müdür ve Genel Müdür ile yapılacak görüşme sonrasında olumlu sonuçlanması hâlinde, ABC ailesine kabul edilmek üzere resmi iş teklifinin sunulması ve devam eden süreçleriyle ilgili İnsan Kaynakları Departmanı tarafından son bilgilendirmeler ve işlemleri yapılır.

• Yabancı Dil Öğretmenlerimizin tüm görüşmeleri sırasıyla Yabancı Dil Koordinatörü, Okul Yönetimi, İnsan Kaynakları, Koordinatör Müdür ve Genel Müdür tarafından yapılmaktadır.

• Görüşmelerimiz sonrasında karşılıklı mutabakata varılamayan durumlarda, adaylara öz geçmişlerinde bulunan mail adreslerine teşekkür maili gönderilmektedir.

• Görüşme aşamalarının tamamını olumlu olarak tamamlayan ancak norm kadro planı kapsamında işe alımı gerçekleşmemiş adaylar, oluşacak ilk istihdam ihtiyacında değerlendirilmek üzere (aday iş arama süreci devam ediyorsa) aday veri tabanında 6 ay süreyle saklı tutulmaktadır.

• Okul Yöneticisi pozisyonu için işe alım süreçlerimiz Okul Yönetimi, İnsan Kaynakları, Koordinatör Müdür ve Genel Müdür tarafından yapılmaktadır.