2018 yılında kurulan Yetenek ve Gelişim Akademisi, 18 yıldır eğitimin her kademesindeki tecrübesini bilim, sanat, spor alanına da aktaran Özel Ankara ABC Okulları’nın çatısı altındaki bir eğitim birimidir.

Yetenek ve Gelişim Akademisi, öğrencilerimizin akademik başarılarına katkıda bulunmanın yanı sıra, onların kişisel becerilerini destekleyerek potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, küresel düzeyde sorunları çözebilen, bilim, sanat ve sporun birleşiminden doğan yaratıcı düşünceyi ve dengeli bir yaşam tarzını benimsemesi; yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini desteklerken, aynı zamanda onlara dayanışma ve takım ruhu kazandırma fırsatı sunarak birer dünya vatandaşı, duyarlı ve aktif bireyler olarak yetişmeleri için sürdürülebilir bir başarı yolunda rehberlik etmeyi amaçlar.

Her öğrencinin benzersiz olduğu inancıyla bilimi, sporu ve sanatı ahlaki bir üslup ve çerçevede öğreterek bilimde öncü, sanatta yaratıcı ve sporda yetenekli nesiller yetiştirmeyi misyon edinmiş olan Yetenek ve Gelişim Akademisi; güzel sanatlardan uzak doğu savunma sanatına, geleneksel ata sporlarımızdan günümüz teknolojisine kadar uzanan geniş yelpazedeki eğitimleri ile öğrencilerimizin dinamizmini geliştirme amacındaki yolculuğuna eşlik edecek alanında uzman eğitmenlerden oluşmuş bir ekibe sahiptir.

Yetenek ve Gelişim Akademisi programları, akademik danışmanlarımız ve eğitmenlerimizin iş birliği ile planlanmaktadır. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere tüm kademedeki öğrencilere yönelik branşlar içeren, yalnızca kurum öğrencilerimizin katılabildiği, eğitim öğretim ve kulüp saatleri dışında yapılan ücretli bir programdır.