Okulumuz ilkokul öğrencilerine sosyal gelişimlerini desteklemek ve sosyal becerileri kazanmalarını sağlamaya yardımcı olmak amacıyla okul rehber öğretmenleri tarafından “Sosyal Beceri Eğitimi” etkinliği yapılmıştır.

Uygulanan bu etkinlik çerçevesinde; Duyguları Tanıma ve İfade Etme becerilerini kazanmasına yönelik etkinlikler uygulamalı olarak öğrencilerle yapılmıştır.

Duyguların farkında olmak ve ifade etmek sağlıklı bir kişilik yapısının birinci adımıdır. Bundan yola çıkarak öğrencilerimize yönelik İlkokul Rehber Öğretmenlerimiz eşliğinde ‘’Duygularımız’’ adlı duygularını uygun ifade etme etkinliğini gerçekleştirdik. Duygularımızı ve duygularımızı ifade etmenin yolları hakkında konuştuk, duygularımızı resimlere döktük, duygular konulu eğlenceli videolar izledik. Arkadaşlarımızın, öğretmenlerimizin, anne ve babalarımızın duygularını anlamaya çalıştık. Kendimizi üzgün, mutlu, öfkeli ve tedirgin hissettiğimizde yapabileceklerimizi düşündük.